• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Hoe wordt een trap gerenoveerd?

Via Traprenovatie.com worden de trappen gerenoveerd met behulp van overzettreden. Dit is althans bij een aantal materialen het geval. Overzettreden zijn namelijk beschikbaar in hout, laminaat en pvc. Binnen die materialen heb je de keuze uit oneindig veel soorten, kleuren en dessins.

Wat zijn overzettreden?

Overzettreden zijn, zoals het woord al zegt, treden die over de bestaande traptreden worden geplaatst. Deze nieuwe traptreden van hout of kunststof vervangen de oude treden, zonder dat er veel breekwerk nodig is.

Trap renoveren prijzen vergelijken?

Dat klinkt simpel. Is het dat ook?

Het plaatsen van overzettreden is in principe niet heel moeilijk. Wat het lastig maakt is het feit dat trappen en traptreden bijna nooit recht zijn. Bij gedraaide trappen is het nog lastiger om iedere trede afzonderlijk goed op te meten. Wij raden je aan om een traprenovatie door een expert te laten doen. De overzettreden moeten precies op maat worden gemaakt. Daar is veel nauwkeurigheid voor vereist. Het is essentieel dat de treden perfect aansluiten op de muur.

Hoe gaat het plaatsen in zijn werk?

De specialist meet de trap en de traptreden precies op. Daarna worden de overzettreden op maat gezaagd en op de bestaande trap gemonteerd. Er is meestal weinig breekwerk nodig, omdat je de overzettreden over de oude treden plaatst. Je kunt er ook voor kiezen om het oude stootbord te vervangen. Hier wordt dan een nieuw overzet stootbord overheen geplaatst.

Kan je een trap alleen met behulp van overzettreden renoveren?

Nee, dat hoeft niet. We hebben nog heel veel andere materialen waarmee je een trap kunt laten bekleden.

Gratis offertes aanvragen traprenovatie

Het renoveren van een trap vraagt om precisie. Wij raden je aan om een specialist in te schakelen. Vraag direct gratis offertes aan voor een traprenovatie. Op basis van jouw aanvraag koppelen we je aan maximaal vijf specialisten uit jouw regio. Deze specialisten nemen telefonisch of per mail contact met je op. Je vergelijkt vervolgens zelf deze bedrijven met elkaar. En kiest de specialist die het beste bij je past.

Klantenbeoordelingen