• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie

Traprenovatie prijzen

De prijs voor het renoveren van een trap is afhankelijk van meerdere factoren. Wanneer je kiest voor een traprenovatie zijn jouw specifieke wensen van invloed op de kosten. Bij een traprenovatie wordt de prijs onder meer bepaald door de materiaalkeuze en de soort trap. Het is hierdoor lastig om exacte prijzen te benoemen, de belangrijkste factoren zijn:

 • Soort trap (open of gesloten trap)
 • Model trap (rechte trap of trap met draaiing(en))
 • Wel of geen trapwangen
 • Aantal treden
 • Aantal trappen
 • Opties zoals (LED) verlichting, leuning of antislip

Traprenovatie prijzen

Traprenovatie kosten per materiaal

De populairste materialen die als overzettreden worden gebruikt zijn laminaat (HPL / CPL) en vinyl (PVC). Doorgaans geldt hoe meer materiaal er nodig is, hoe hoger de uiteindelijke kosten. Dit komt niet direct door de materiaalkosten, maar ook de extra arbeid om het materiaal te verwerken. Onderstaand een overzichtelijke prijslijst van gemiddelde prijzen per trede bij het laten renoveren en bekleden van de trap.

*Gemiddelde prijzen voor een rechte trap excl. montage, incl. btw. Exacte kosten zijn afhankelijk van het aantal traptreden, de soort trap en afwerkingen.

Traprenovatie prijzen vergelijken?

Factoren traprenovatie prijs

Meerdere factoren zijn van invloed op de prijs van een traprenovatie. Wij hebben de belangrijkste kostenposten voor je op een rij gezet:

 • De soort trap. Een rechte trap is makkelijker te renoveren dan een gedraaide trap. Een open traprenovatie is over het algemeen ook goedkoper dan de renovatie van een gesloten trap.
 • Het aantal traptreden. Hoeveel traptreden jouw trap heeft, is van invloed op de prijs. Hoe meer treden jouw trap heeft, hoe hoger de kosten van de renovatie.
 • De materiaalkeuze. Je hebt voordelig materiaal en iets duurder materiaal. Tapijt is bijvoorbeeld een voordelige keuze. Hout heeft doorgaans een wat hogere prijs.

Optie Meerprijs
Antislip strips € 3 - € 13 per meter
Verlichting € 15 - € 35 per spot of trede
Trapleuning € 50 - € 100 per trap
Trapmatten € 20 - € 55 per mat

*Het gaat hier om de indicatieve meerprijs bij een volledige traprenovatie.

Vergelijk gratis en vrijblijvend traprenovatie offertes

Weten wat een trap renovatie kost? Je ontvangt scherpe traprenovatie-prijzen door gratis en geheel vrijblijvend offertes aan te vragen bij Traprenovatie.com. Je ontvangt alleen offertes van specialisten die aan onze scherpe kwaliteitseisen voldoen. Je hoeft daarna alleen nog de offertes met elkaar te vergelijken. Deze manier van vergelijken kan je een besparing opleveren tot wel 45%. Je kiest zelf voor de deal die het beste bij je past.

Prijsvoorbeeld: renovatie bestaande trap

Voorbeeld: je bestaande trap (17 tredes) met laminaat overzettredes laten renoveren (kosten € 35,- per trede), inclusief een RVS trapleuning (€ 100,- per stuk) en antislip strips. Voor het beste resultaat laat je dit door een vakman inmeten en plaatsen. Gemiddeld kost deze traprenovatie inclusief arbeid, materiaal en opties ongeveer € 1.320,-.