• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Traprenovatie prijzen

De prijs voor het renoveren van een trap is afhankelijk van meerdere factoren. Wanneer je kiest voor een traprenovatie zijn jouw specifieke wensen van invloed op de kosten. Bij een traprenovatie wordt de prijs onder meer bepaald door de materiaalkeuze en de soort trap. Het is hierdoor lastig om exacte prijzen te benoemen, de belangrijkste factoren zijn:

 • Soort trap (open of gesloten trap)
 • Model trap (rechte trap of trap met draaiing(en))
 • Wel of geen trapwangen
 • Aantal treden
 • Aantal trappen
 • Opties zoals (LED) verlichting, leuning of antislip

Traprenovatie kosten per materiaal

Laminaat (HPL / CPL) en vinyl (PVC) zijn de meest populaire materialen voor overzettreden. Doorgaans geldt: hoe meer materiaal er nodig is, hoe hoger de uiteindelijke prijs. Dit komt niet direct door de materiaalkosten, maar door de extra arbeid om het materiaal te verwerken. Onderstaand vind je een prijsindicatie voor het laten renoveren en laten bekleden van de trap.

Prijsindicatie incl. plaatsing en btw

Materiaal Vanaf-prijs per overzettrede
Laminaat € 125,-

Gratis offertes

PVC / Vinyl € 145,-

Gratis offertes

Eiken € 160,-

Gratis offertes

Tapijt € 135,-

Gratis offertes

Factoren traprenovatie prijs

Meerdere factoren zijn van invloed op de prijs van een traprenovatie. Wij hebben de belangrijkste kostenposten voor je op een rij gezet:

 • De soort trap. Een rechte trap is makkelijker te renoveren dan een gedraaide trap. Een open traprenovatie is over het algemeen ook goedkoper dan de renovatie van een gesloten trap.
 • Het aantal traptreden. Hoeveel traptreden jouw trap heeft, is van invloed op de prijs. Hoe meer treden jouw trap heeft, hoe hoger de kosten van de renovatie.
 • De materiaalkeuze. Je hebt voordelig materiaal en iets duurder materiaal. Tapijt is bijvoorbeeld een voordelige keuze. Hout heeft doorgaans een wat hogere prijs.

Optie Meerprijs
Antislip strips € 3 - € 13 per meter
Verlichting € 15 - € 35 per spot of trede
Trapleuning € 50 - € 100 per trap
Trapmatten € 20 - € 55 per mat

*Het gaat hier om de indicatieve meerprijs bij een volledige traprenovatie.

Traprenovatie prijzen vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvend traprenovatie offertes

Weten wat een trap renovatie kost? Je ontvangt scherpe traprenovatie-prijzen door gratis en geheel vrijblijvend offertes aan te vragen bij Traprenovatie.com. Je ontvangt alleen offertes van specialisten die aan onze scherpe kwaliteitseisen voldoen. Je hoeft daarna alleen nog de offertes met elkaar te vergelijken. Deze manier van vergelijken kan je een besparing opleveren tot wel 45%. Je kiest zelf voor de deal die het beste bij je past.

Prijsvoorbeeld: renovatie bestaande trap

Voorbeeld: je bestaande trap (17 tredes) met laminaat overzettredes laten renoveren (kosten € 125,- per trede), inclusief een RVS trapleuning (€ 100,- per stuk) en antislip strips. Voor het beste resultaat laat je dit door een vakman inmeten en plaatsen. Gemiddeld kost deze traprenovatie inclusief arbeid, materiaal en opties ongeveer € 2.225,-.