• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Traprenovatie opties

Bij het renoveren van een trap kun je kiezen uit verschillende extra opties en afwerkingen. De trapspecialist maakt jouw trap bijvoorbeeld nog veiliger of mooier. Hieronder zie je de mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Deze opties zijn mogelijk bij een volledige traprenovatie en bij iedere trapbekleding en materiaal.

Trap laten renoveren met extra opties?

Antislip

traprenovatie antislipAntislip strips verhogen de veiligheid van een trap. Het plaatsen van antislip strips zorgt namelijk voor meer grip op de traptreden. De traptreden slijten daarnaast minder snel. De strips zijn verkrijgbaar in rvs, messing of rubber. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren.

Balustrade

traprenovatie balustradeEen balustrade is een hekje of muurtje om de trap heen. Het is bedoeld om de veiligheid te verhogen. Bovenop de balustrade bevindt zich vrijwel altijd een leuning. Er zijn onder meer balustrades van hout, staal of glas. Ieder soort materiaal wordt op een andere manier afgewerkt.

Halve maantjes

traprenovatie halve maantjesHalve maantjes zijn trapmatten die voor extra grip zorgen. De trap wordt hierdoor veiliger. De trap bekleden met halve maantjes werkt ook geluiddempend. De halve maantjes zijn beschikbaar in verschillende materialen, motieven en kleuren.

Trapleuning

traprenovatie trapleuningEen trapleuning zorgt voor meer veiligheid. Je hebt houvast wanneer je op de trap loopt maar ziet er ook stijlvol uit wanneer het goed bij de trap past. Een leuning is beschikbaar in verschillende materialen en maten.

Traptreden

traprenovatie traptredenBij het renoveren van traptreden wordt vaak de gehele trap gerenoveerd. Het is ook mogelijk om enkele treden op te knappen. Je hebt bij de renovatie van traptreden de keuze uit veel mogelijkheden. Traptreden zijn beschikbaar in verschillende materialen en kleuren.

Trapverlichting

traprenovatie trapverlichtingTrapverlichting komt steeds vaker voor. De verlichting wordt altijd gemaakt van LED-lampjes. Je kunt de verlichting aan de zijkanten laten monteren, of op de traptreden zelf. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen uit één kleur of meerdere kleuren. Of uit een simpele of luxe vs.

Trapwangen

traprenovatie trapwangenEen trapwang is het zijschot van een trap. Trapwangen slijten sneller dan een normale muur. Je schopt er namelijk vaker per ongeluk tegenaan. Vaak krijgen trapwangen hetzelfde materiaal en dezelfde kleur als traptreden. Je kunt echter ook voor een andere optie kiezen.